Innovatie op Papendal

Sportcentrum Papendal heeft innovatie hoog op de agenda staan. Nederland wil structureel tot de 10 beste sportlanden van de wereld horen. Om deze ambitie waar te maken is het essentieel om de topsporters goede sportwetenschappelijke ondersteuning te bieden in hun dagelijkse topsportpraktijk. Daarom heeft Papendal embedded scientists in dienst. Zij voeren testen en metingen op het gebied van de prestatiemonitoring en voeding. Bij innovatie-projecten wordt intensief samengewerkt met partners uit het bedrijfsleven.

Een kijkje nemen?
Wil je een keer een kijkje nemen in het Inspanningslab op Papendal? Sportcentrum Papendal biedt diverse mogelijkheden met betrekking tot rondleidingen. Daarnaast zijn er op het gebied van sport, voeding en innovatie diverse inspiratiesessies mogelijk bij uw zakelijke bijeenkomsten. Voor meer informatie neem contact op: 026 483 4537.

Meer informatie
Wil je meer weten over innovatie op Papendal? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op via info@scpapendal.nl of 026-4834792.

Voedingsinnovatie

Voor het verbeteren van sportprestaties en gezondheidsbevordering is goede en gerichte voeding onmisbaar voor zowel de topsporters als voor de groeiende groep van breedtesporters. Hierbij wordt onderscheid gemaakt op drie hoofdonderwerpen: 1) totaaldieet en monitoring, 2) voeding en lichaamssamenstelling en 3) ergogene voedingsmiddelen.

Projecten en onderzoeken

Op Papendal wordt in samenwerking met diverse partners een groot aantal innovatie-projecten en -onderzoeken uitgevoerd. Daarnaast worden ook nieuwe projecten geïnitieerd. Meer weten over deze projecten?